Dmitry Ivanov werd in 1989 in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, geboren. Hij woont sinds 1993 in Nederland.

Dmitry kreeg zijn eerste vioollessen in januari 1998 van Boris Tsoukerman. In 1999 werd Dmitry toegelaten tot de net geopende Van Zweden School of Music in Enschede. Hij werd leerling van de jonge violiste Ilona Sie Dhian Ho. In september 2003 werd hij aangenomen als leerling van de Vooropleiding aan het Conservatorium van Rotterdam in de klas van de bekende Nederlandse violist Christiaan Bor. In 2005 verhuisde het gezin naar Rotterdam en in 2006, na het behalen van zijn HAVO-examen, werd Dmitry toegelaten tot de voltijdopleiding aan het Conservatorium van Rotterdam. Op 30 juni 2011 sloot Dmitry zijn Bachelor studie cum laude af bij Benzion Shamir.

Hij volgde in Duitsland en Kroatië cursussen bij o.a. Petru Munteanu, Robert Szeder en Dora Schwarzberg

In 2002 won Dmitry een Tweede Prijs in de leeftijdskategorie 2A (10-12 jaar) tijdens de Iordens Viooldagen. In 2006 behaalde hij een Derde Prijs bij het Prinses Christina Concours in Rotterdam.

Als solist bij diverse orkesten en in recitals trad Dmitry o.a. op in Rotterdam (De Doelen), in Enschede (Muziekcentrum) en in Groningen (De Oosterpoort). Als Prinses Christina laureaat werd hij gevraagd recitals te geven in Los Angeles, San Francisco en Vancouver. Ook speelde hij een rol in een televisie-docudrama over een jonge violist in Suriname. Dmitry trad in kamermuziekconcerten op met bekende musici als Marieke Schneeman, Christiaan Bor, Godfried Hoogeveen, Francien Schatborn en Rainer Moog.

Hij werd in 2012 aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zijn studie zal voortzetten als leerling van Peter Brunt en Philippe Graffin.

Dmitry is sinds de zomer van 2012 2e violist van het Aristo Kwartet.