Ik ben Judith Kruize (1970), ik ben getrouwd met Paul Robbert Hodde en we hebben twee kinderen. Sinds mijn negende speel ik klarinet.

Ik was(en ben) lid van de Koninklijke Muziekvereniging Crescendo te Neede en na deelname aan een concours op 11 jarige leeftijd met het orkest, wist ik dat ik van muziek mijn beroep wilde maken. Er was een bigband op de muziekschool en daar ging ik tenorsax en klarinet in spelen. Het liefst had ik beide instrumenten gestudeerd in Rotterdam, klassiek klarinet en jazz saxofoon maar dat kon helaas niet. Na lang nadenken gekozen voor klarinet bij Walter Boeykens en Nancy Braithwaithe.

Tijdens mijn studie heb ik gespeeld in verschillende projecten en ensembles binnen het conservatorium als daarbuiten bij o.a. de KMK, het Asko ensemble en jeugdorkesten als het JON en het NSO . Ik won een auditie om een solorecital te mogen spelen in de Doelen te Rotterdam met o.a. De Sequenza voor klarinet van Luciano Berio op het programma.

Na mijn studie DM en UM kreeg ik een aanstelling bij de Douane Harmonie Nederland en daar speel ik klarinet en es-klarinet. Ik ben leider van de Customs Stageband (onderdeel van de Douane Harmonie) alwaar ik ook op baritonsax speel. Sinds januari 2012 speel ik als invaller bij de musical Wicked.