Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken en volgde masterclasses bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker, Martijn van den Hoek, István Párkányi en het Pianoduo Tal & Groethuijsen.

Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke het succesvolle Arte Duo, een van de meest toonaangevende piano- en saxofoonduo’s van dit moment. Het Arte Duo bestaat al 11 jaar, volgde masterclasses bij Arno Bornkamp, Jörgen Petterson en pianist Ralph van Raat. Het Arte Duo speelde in Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en in maart 2006 debuteerden zij op radio 4. In 2011 werd het tienjarig bestaan van het Arte Duo bekroond met een eerste CD.

Lineke vormt daarnaast samen met sopraan Titia van Heyst een veelgevraagd liedduo. Lineke volgde liedmasterclasses bij Elly Ameling, Jard van Nes, Rudolf Jansen, Udo Reinemann en Richard Egarr. Daarnaast begeleidt Lineke regelmatig grote koren in Nederland. Als liedbegeleidster was ze te horen in Muziekcentrum Vredenburg, De Oosterpoort in Groningen en Muziekgebouw Eindhoven. Haar voorliefde voor hedendaagse muziek, maakt haar een veelgevraagd pianiste in moderne muziekensembles. Lineke speelde onder leiding van dirigenten Jussi Jaatinen, Wouter Padberg en Micha Hamel.

Sinds 2007 is Lineke verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als docent Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO).