Sigrid HeijdraHallo! Ik ben Sigrid Heijdra. Ik heb klarinet gestudeerd aan het conservatorium te Den Haag en heb in 2006 mijn diploma behaald. Daarna heb ik nog 2 jaar de masteropleiding (voormalig “uitvoerend musicus”) gevolgd.

Tijdens en na mijn studie heb ik in diverse (professionele) ensembles en orkesten gespeeld, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel en het Randstedelijk Begeleidings Orkest.

Met veel plezier heb ik me verdiept in diverse muziekstijlen. Naast een gedegen klassieke opleiding en carrière, met de bijbehorende muzikale weken waaronder het prachtige klarinet concert van Mozart, heb ik jaren in een Big Band gespeeld en heb ik vele cafés vanaf het podium mogen aanschouwen. Ook heb ik in musicals en opera´s gespeeld en speel ik graag kamermuziek.

Mijn inkomsten haal ik voornamelijk uit het geven van klarinetles en het geven van muzieklessen aan schoolklassen. Mijn plezier in het maken en beleven van muziek draag ik graag over.

Het Ebony-Ensemble is voor mij een uitkomst. Geweldige werken waarin diverse muziekstijlen worden geïntegreerd, in combinatie met enorm leuke, goed opgeleide en gepassioneerde collega´s.