De Canadese violist Paul Medeiros rondde zijn Bachelor opleiding af op Dalhousie University in Halifax, Canada, onder leiding van Professor Philippe Djokic. Zowel in 2008 als in 2009 won hij de Dalhousie “Concerto Night” competitie, met uitvoeringen van Maurice Ravels’ concertstuk Tzigane en Tsjaikovski’s vioolconcert met het Dalhousie Symphony Orchestra. Ook trad hij op als solist met het Dalhousie Chamber Orchestra, met Mendelssohn’s Concert in d klein voor soloviool en strijkers en Vivaldi’s bekende Vier Jaargetijden. Paul heeft tijdens zijn studie ook geremplaçeerd als violist en altviolist in het Symphony Nova Scotia. Hij is winnaar van de Ramon Hnatyshyn Foundation Award 2006 (orkestinstrument), een jaarlijkse Canadese nationale onderscheiding voor een jonge artiest die uitzonderlijk talent en potentie toont voor een succesvolle carriere.

Paul studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Cornelius Koelmans en Lex Korff de Gidts en behaalde in 2012 zijn Master diploma. In de afgelopen jaren heeft hij deelgenomen aan masterclasses bij o.a Pinchas Zukerman (VS), Regis Pasquier (Frankrijk), Yehonathan Berick (VS), Jeanne Lamon (Canada), Maarten Veeze (Nederland), Philippe Graffin (Belgie), Gordan Nikolic (Servie) en David Früwirth (Duitsland).

Sinds hij is verhuisd naar Nederland in september 2010, heeft Paul opgetreden met het ‘Ostravska Banda’ orkest (Tsjechie), Sinfonia Rotterdam, en het Paradiso Orkest (samengesteld uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest). Tijdens zijn masteropleiding heeft hij als kamermusicus gewerkt met onder anderen het ASKO|Schoenberg “Ligeti Academy,” en met cellist Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth presenteerde hij kamermuziekwerken van de Nederlandse componisten Jan Brandts Buys, Martijn Padding en Jeff Hamburg.

Paul is tegenwoordig aanvoerder violist bij het Laurenscantorijorkest in Rotterdam, een orkest dat zich toelegt op de uitvoering van kerkmuziek van J.S. Bach. Hij is ook werkzaam bij het Holland Symfonie Orkest en voerde onder meer als tweede concertmeester de Matthäus Passion van J.S. Bach op meerdere gelegenheden uit. Verder geeft Paul als kamermusicus concerten in samenwerkingen met onder anderen pianisten Sofia Vasheruk (Moskou), organist Stefan Donner (Wenen) en Aleksandra Kaspera (Letland). Sinds november 2014 is Paul violist en arrangeur bij “Villa met Uitzicht,” een fluitkwartet dat concept-programma’s presenteert in een verhaal met een rode draad, vaak in combinatie met visuele kunst en declamatie. In augustus 2015 heeft Villa met Uitzicht hun eerste CD ‘Carnaval in Venetie’ uitgebracht.

Naast zijn werk als Freelance musicus is Paul viooldocent op “De Vioolschool” in Haarlem,
waar hij sinds 2012 met veel plezier lesgeeft in solo-, kamer-, en orkestmuziek. Paul speelt op een Luigi Vistoli viool van 1953 uit Lugo, Italie.