Rozemond Zigterman (1988) groeide in het oosten van het land op, met vanaf haar 7de vioolles. In haar tienerjaren werden Jong Talentklas aan het Brabants Conservatorium (bij Chris Duindam) en paardrijden met middelbare school gecombineerd. Haar muziektraject werd voortgezet met een bachelor opleiding bij Wouter Vossen en tevens Natalia Gabunia, in Tilburg.
Masterclasses werden gevolgd bij o.a. Emmy Verhey, Herman Krebbers, Candida Thompson, Jaring Walta, David Frühwirth en Ilya Grubert.
In juni 2011 gaf Rozemond een succesvol eindexamenconcert en kon zij tevens haar BA diploma voor Wijsbegeerte (Universiteit Leiden) in ontvangst nemen. Daarna volgden nog een paar jaar ‘zoeken’ voor het besluit viel om werkelijk de muziek en het muziekonderwijs in te gaan.
In Lisse startte zij haar eigen vioollespraktijk en daarnaast nu ook in Leiden. Tevens werkt ze als viooldocent bij het Leerorkest en Klein Leerorkest in Amsterdam.

Samen muziek (leren) maken begon voor Rozemond bij het Arcato ensemble, waarbij de leden per programma van plek wisselden. Later maakte Rozemond de overstap naar het Nederlands Jeugd StrijkOrkest (NJSO), speelde zij verschillende projecten met het Nederlands JeugdOrkest (NJO), en allerlei orkestprojecten er tussendoor. En natuurlijk kamermuziek. In vele soorten bezettingen: van accordeon, gitaar, viool trio tot nonet (van Martinu); en tegenwoordig dan weer heel ‘basic’ in een strijk- en een pianotrio.

Sinds 2014 is zij naast het Rijnlands Symfonie Orkest (Zoetermeer) ook als concertmeester aangesteld bij Leiden Sinfonietta en schnabbelt Rozemond onder andere bij het nog jonge LUDWIG, Continuo en Holland Orkest Combinatie (HOC).