Florian Just (bariton) begon zijn zangopleiding als lid van het Dresdner Kreuzchor waar hij als jongenssopraan alsoleerde in Die Zauberflöte van Mozart bij de Semperoper Dresden en bij de Staatsoper van Berlijn. Later studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Conservatoire de Metz in de Opera- en Liedklas van Udo Reinemann.

Florian Just is een veelgevraagd solist in onder meer Bach’s Weihnachtsoratorium (Staatskapelle Dresden), de Matthäus- en Johannespassie ( Nederlandse Bachvereniging, Gelders Orkest, Noord Nederlands Orkest) Mahlers orkestliederen (De Philharmonie, Ebony Ensemble) en Carl Orff’s Carmina Burana.

Tot zijn operarepertoire behoren o.a. Pelléas uit Debussy’s Pelléas et Mélisande (Nationale Reisopera – RAP/Opera Transparant), Dulcamara uit Donizetti’s L’elisir d’amore en Enrico uit Haydn’s L’isola disabitata (Grachtenfestival). Sinds enkele jaren is hij vaste gast bij Holland Opera. Naast de titelrollen uit L´Orfeo van C. Monteverdi enDido and Aeneas, zong hij daar in tal van nieuwe hedendaagse operaproducties.Daarnaast werkt hij internationaal op het gebied van modern muziektheater. Hijwas te horen in Lucia Ronchetti’s nieuwe opera Der Sonne entgegen (Opernhaus Gelsenkirchen), zong Xenakis’ Oresteïa en Il Servo in Sciarrinos Luci mie traditrici (Teatro San Martin te Buenos Aires en Teatro Argentino in La Plata)en vertolkte de hoofdrol in de wereldpremière van Morton Subotniks Jacobs Room op de Bregenzer Festspiele, Berlijn, Wenen en Dresden. Grote indruk maakte hij in Xenakis’ Aïs in het Teatro Colon / Buenos Aires en in Bergs Wozzeck tijdens de Zaterdagmatinee van het Concertgebouw Amsterdam. Hij werkte met dirigenten zoals Jos van Veldhoven, Markus Stenz, Reinbert de Leeuw, Arturo Tamayo, Alejo Peres en Tito Ceccherini.

Zowel met luitist Israel Golanials met pianist Jan-Paul Grijpink vormt Florian Just duo’s waarmee hij liederen ten gehore brengt vanaf de vroege renaissance tot aan het moderne lied. In 2016verscheen in samenwerking met Jan-Paul Grijpink zijn door de internationale pers geprezen debut-CD ‘Monologe’.

Florian Just won verschillende prijzen op internationale concoursen. Zoals de persprijs en de Vriendenkrans van het Concertgebouw Amsterdam en de Schubert-Prijs van het internationale concours “Schubert und die Musik der Moderne” in Graz, Oostenrijk.