Foto: Frans Kanters

Verleden – heden – toekomst

Al tijdens mijn orkestdirectiestudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag kwam ik in contact met het Ebony Concerto van Strawinsky. Hoewel het niet tot een uitvoering kwam werd ik gegrepen door het bijzondere karakter van het werk en de unieke versmelting van klassiek en jazz. Sindsdien heeft het stuk me niet losgelaten en zocht ik naar mogelijkheden om het uit te voeren.

Begin 2012, ruim een kwart eeuw later, vatte ik het plan op een groep musici te formeren om te komen tot een uitvoering. De naam ‘Ebony Ensemble’ lag daarbij voor de hand.

Door de stimulans van een enthousiast ontvangen debuutconcert en de geweldige inzet van een groep topmusici, groeide de wens en het plan om verder te denken. Het Ebony Ensemble als blijvend en regelmatig optredend ensemble leek daarbij een steeds reëlere mogelijkheid te worden.

Inmiddels heeft het Ebony Ensemble opgetreden op verschillende podia in Zuid-Holland en daarbuiten en meerdere keren als gast in het live-radioprogramma ‘Spiegelzaal’. Sinds 2017 zijn wij Huisgezelschap van het Stadstheater Zoetermeer en staan er ook dit seizoen weer spannende programma’s gepland.

Ik ben er trots op om samen met een groep geweldige musici nog steeds bezoekers te kunnen verrassen en te laten genieten van bijzondere muziekwerken. Samen willen wij u ervan overtuigen dat het Ebony Ensemble een bijzondere plaats inneemt en meer dan de moeite waard is om te beluisteren!

Met vriendelijk groet,
Michel Havenith